El programa Ciutat i Escola s’enriqueix amb la participació de les entitats ARTeneu, FUNDIT-ESDI i Sabadell Gimnàstic Club

September 28, 2022

El Programa Ciutat i Escola segueix apostant per ser un recurs que afavoreixi l’equitat educativa, l’educació connectada amb tota la ciutat i un espai d’aprenentatge i gaudi per a totes les persones participants. Per aquest curs 2022-23 el Programa oferirà 388 activitats organitzades per 83 entitats i empreses de la ciutat incloent en aquesta xifra els departaments municipals implicats.

Com a novetat, aquest curs s’afegeixen tres noves entitats: l’Escola Superior de Disseny (FUNDIT-ESDI), que proposa 6 activitats lligades al disseny i les noves tecnologies; ARTeneu, que oferirà una activitat lligada a l’estil modernista de la seva seu a la Casa Taulé i Sabadell Gimnàstic Club que n’oferirà 6 relacionades amb l’esport.

L’oferta d’activitats del programa estan agrupades per àmbits diversos, com son la història, el patrimoni, la ciència, la tecnologia, l’educació en valors, l’esport, la sostenibilitat i la creació artística. Quant a la participació, s’espera que s’acosti a la xifra de més de 120.000 nois i noies que correspon al curs 2018-19, el darrer que es va desenvolupar amb normalitat abans de la pandèmia.

L’ajuntament i les noves entitats han fet avui l’acte protocol·lari de signatura de l’adhesió al Consell d’Entitats Ciutat i Escola, l'òrgan de coordinació de les activitats educatives que configuren el programa i que s'han teixit amb la complicitat de diverses entitats, empreses i l'Ajuntament al llarg dels anys.

El regidor d’Educació, Manuel Robles, ha assenyalat que

“aquest curs, com s’acostuma a dir, hem fet el cim pel que fa a l’oferta d’activitats, amb 388 propostes, de les quals 41 són noves. I amb l’adhesió d’aquestes tres noves entitats arribem als 83 diferents organitzadors. D’aquesta manera podem dir que Sabadell és una ciutat educadora, amb un teixit associatiu, empresarial i institucional conscient de la seva implicació en el creixement i desenvolupament dels nostres infants”.

Ciutat i Escola: la importància de l’entorn

L’entorn és fonamental per ampliar les oportunitats educatives d’infants i joves i sovint les activitats complementàries permeten que l’alumnat accedeixi a experiències que difícilment viurien a l’escola. Els recursos que ofereix Ciutat i Escola prenen el seu màxim sentit en un marc com aquest.

La pandèmia ha posat de manifest encara més, la necessitat de treballar en xarxa i ha refermat la idea que l’educació no només es dona dins l’escola, sinó que les activitats que es fan fora del centre són fonamentals per al procés d’aprenentatge d’infants i joves, així com per reduir les desigualtats educatives.

La realització d’activitats complementàries encaminades a procurar la formació integral de l’alumnat en aspectes referits a l’ampliació del seu horitzó cultural i educatiu, a la seva preparació per a la inserció en la societat o a l’ús del temps lliure, és primordial. Aquestes propostes també els permeten viure i compartir valors, esdevenir membres actius de la nostra societat i incrementar la seva vinculació amb la ciutat.

Més informació: https://www.sabadell.cat/ca/ciutat-i-escola

envelopephone-handsetmap-marker